„3D Impuls“ u ambasadi SAD u Beogradu

Njegova Ekselencija gospodin Majkl D. Kirbi, Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji primio je u utorak 26. Januara u oproštajnu posetu predstavnike Laboratorije “3D Impuls”, koji su mu tom prilikom uručili simboličan poklon, dugmad za košulju, proizvedenu SLS tehnologijom u “3D Impuls”-u. Poklon je izraz poštovanja i zahvalnosti za promociju i podršku na koju je “3D Impuls” nailazio od strane gospodina Kirbija, velikog poštovaoca “Formule 1”, koja je inače jedan od najvećih korisnika SLS tehnologija za proces izrade svojih inovativnih i unikatnih delova.

Njegova Ekselencija je “3D Impuls” centar posetio u decembru 2013. godine. Posetu je organizovao USAID, koji je kroz USAID Projekat održivog lokalnog razvoja, u više navrata pružao finansijsku i konsultativnu podršku Laboratoriji “3D Impuls”, i u mnogome doprineo razvoju i promociji laboratorije koja je opredeljena da svoje kapacitete stavi u službu povećanja konkurentnosti srpskih preduzeća, tako što će im omogućiti pristup najsavremenijim tehnologijama za razvoj proizvoda (3D štampa tehnologijom selektivnog laserskog sinterovanja i 3D skeniranje).

Poklon predstavlja simbol prijateljstva gospodina Kirbija i “3D Impuls”-a, a sastoji se od dva dugmeta, jednog u obliku stilizovane zastave SAD i drugog, u obliku stilizovanog grba Grada Kraljeva i predstavlja štit sa sedam kruna. Dugmad su proizvedena od medicinskog nerđajućeg čelika SLS tehnologijom, prema dizajnu Zlatare “Atrijum” iz Kraljeva.

Predstavnici laboratorije su se posebno zahvalili ambasadoru Kirbiju što je svojim velikim diplomatskim uticajem i iskustvom doprineo promociji tehnologija 3D štampe i usluga koje “3D Impuls” pruža, i poželeli su mu sreću i prosperitet u budućnosti.

Poseta ambasadi SAD u Beogradu

26.1.2016. – U ambasadi SAD u Beogradu

Poseta ambasadi SAD u Beogradu

26.1.2016. – U ambasadi SAD u Beogradu

Poseta ambasadi SAD u Beogradu

17.12.2013. Poseta ambasadora Kirbija Laboratoriji „3D Impuls“